In dit digitale tijdperk zou de pen eigenlijk overbodig moeten zijn. Toch is het nog steeds een van de meest gebruikte kantoorartikelen. Bedenk eens hoeveel pennen er in jouw bedrijf worden gebruikt. Even snel een notitie maken of een handtekening zetten wordt vaak nog met de ouderwetse pen gedaan. De pen is dan ook onmisbaar binnen elk bedrijf!

Door de jaren heen is de pen geƫvolueerd van ganzenveer met een los potje inkt, tot een moderne balpen met allerlei hippe snufjes. Bedrukt met een bedrijfslogo of slogan of uitgevoerd in felle kleuren. Pennen zijn te koop in allerlei soorten en maten: gevuld met gekleurde, onzichtbare en natuurlijk de normale blauwe inkt. Van balpen tot vulpen, voor elk wat wils!

En ook de digitale pennen proberen voorzichtig de huidige kantoorartikelenmarkt te veroveren. Deze zijn gevuld met inkt en schrijven net als een normale pen. Echter slaan zij de geschreven tekst automatisch op, zodat deze ook digitaal beschikbaar is. De nieuwe generatie pennen heeft helaas nog weinig harten kunnen veroveren. En waarschijnlijk zal de pen nooit helemaal verdwijnen.

Denk jij dat de pen klaar is voor de digitale revolutie? Of moet deze in de huidige vorm blijven bestaan?