Wanneer u begint met bloggen voor uw site kan dit enkele vragen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u uw zaken goed bijhoudt. Relevante content en een blog die up-to-date is zijn hier twee belangrijke aspecten van. Maar ook is het belangrijk dat u geen duplicate content hebt op uw site. Dit kan namelijk voor de nodige problemen zorgen.

Waarom bloggen belangrijk is

Bloggen kan veel doen voor de Google positie van uw website. Wanneer u geen blog heeft op uw site kan het zijn dat lezers uw site beschouwen als informatie missend. Ze worden niet verrast door handige tips of dergelijke. De kans dat u hierdoor klanten misloopt is vrij groot. Zeker wanneer een concurrent wel een blog bij houdt. Een blog zorgt voor een connectie met uw klant. Zij zien u als de expert en zullen ook sneller vragen stellen wanneer u goede content plaatst. Ook kost bloggen niets. Het kost natuurlijk tijd en aandacht maar het kost geen geld. Gratis artikelen plaatsen kan tegenwoordig op veel sites.

Hoe ontstaat duplicate content?

Duplicatie content, ook wel dubbele inhoud, ontstaat wanneer dezelfde inhoud op verschillende pagina’s geplaatst word. Wanneer via Google gezocht wordt naar een bepaald onderwerp wil Google alleen de meest relevante content laten zien aan de zoeker. Wanneer er twee pagina’s zijn die dezelfde inhoud hebben zal Google een keuze maken tussen deze pagina’s en dus maar één pagina tonen. Duplicate content kan vooral vervelend zijn wanneer Google de dubbele inhoud ziet als origineel. De pagina met de originele content zal niet bovenaan Google worden getoond. Delen van uw blog gaat tegenwoordig door middel van sociale media heel makkelijk maar dit brengt dus ook duplicate content risico’s met zich mee.

Waarom is duplicate content een probleem?

Duplicate content kan dus een probleem worden gezien als Google niet weet welke content de originele is. Doordat Google duplicate content ziet word uw site niet bij de relevante zoekresultaten getoond. Vooral wanneer u standaard productteksten op uw site plaatst. De kans is namelijk groot dat uw concurrentie ook de producttekst van de fabrikant kopieert. U heeft dan geen duplicate content maar u biedt ook geen unieke content aan de lezer. Zorg ervoor dat u de teksten die u publiceert zelf schrijft, hierdoor bent u relevanter voor de eindgebruiker dan de concurrent.

Heeft nu nog vragen of twijfels?

Heeft u nog vragen over hoe u een goede blog op zet of hoe u het best duplicate content kan voorkomen? Kijk dan vooral op Google naar handige tips en tricks. Of neem contact op met een bedrijf dat u verder kan helpen met uw vragen of twijfels.