We zijn in Nederland niet op ons arbeidproductiefst. En dat komt voor een deel door de inrichting van onze kantoren. Zo hebben werknemers nog regelmatig lichamelijke klachten, die zijn terug te leiden naar slecht instelbare stoelen en niet in de hoogte verstelbare bureaus. En we lopen in heel wat kantoren te zoeken tot we een ons wegen. Rondslingerende ordners, mappen, papierwerk en kantoorartikelen… Het lijkt gezelliger, maar ze maken het werk stiekem een stuk minder leuk. En dan zijn er nog de trage computers die zorgen voor vermindering van de werkvreugde en de arbeidsproductiviteit.

Maak nu werk van je werkplek, en implementeer de volgende zes geboden voor een praktisch ingericht kantoor:

  1. Gij zult slechts ARBO goedgekeurde bureaustoelen met genoeg instelmogelijkheden inkopen
  2. Gij zorgt voor in hoogte verstelbare bureaus met een minimale afmeting van 160x80cm voor al uw kantoormedewerkers
  3. Gij zult trage computers tijdig vervangen
  4. Automatiseer zoveel mogelijk processen binnen het bedrijf
  5. Zorg voor voldoende archiefkasten om het kantoor opgeruimd te houden
  6. Werk indien mogelijk met 2 beeldschermen