Kantoorartikelen Blog

Alles over kantoorartikelen!

Het praktisch inrichten van een kantoor, hoe doe je dat?

Wil jij de inrichting van jouw kantoor veranderen of een geheel nieuwe kantoorruimte inrichten? Dan wil je natuurlijk een goed en efficiënt ingerichte ruimte creëren. Om dit te kunnen bereiken, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van comfortabele kantoormeubelen of het kiezen van een goede indeling. In dit artikel vertellen we je precies hoe je het kantoor, op een praktische manier, kunt inrichten.

Begin met de indeling

De indeling van het kantoor bepaalt of jij efficiënt kunt werken of niet. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er genoeg loopruimte is en dat er genoeg ruimte bewaard wordt tussen de bureaus. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat werknemers, de kantine en apparaten op kantoor (zoals de printers) kunnen bereiken. Begin daarom met het vaststellen van een juiste indeling van het kantoor.

Denk aan het bedrijfsimago

Niet alleen de werknemers, maar ook zakelijke relaties zullen het kantoor zien. Zorg ervoor dat de ruimte op een representatieve manier is ingericht: komt de bedrijfsnaam en identiteit goed naar voren en kun je de klanten of relaties op een nette manier ontvangen? Denk er bijvoorbeeld ook aan om een ontvangstruimte in te richten.

Kies voor ergonomische en comfortabele meubelen

Comfort is belangrijk voor een efficiënt kantoor, bezuinig daarom nooit op goede kantoormeubelen. Ergonomische bureaus en bureaustoelen hebben een positieve invloed op de prestaties en productiviteit van werknemers. Daarnaast kunnen ze volgens Vtwonen ook rugklachten voorkomen. Ook de tevredenheid neemt door fijne faciliteiten en meubelen toe.

Vergeet niet om te hergebruiken

Wanneer je niet een geheel nieuw kantoor hoeft in te richten, maar een herinrichting op de planning hebt staan, is het goed om te bepalen wat je kunt hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bureaulampen of kantoorkasten die nog prima bruikbaar zijn. Door kantooritems te hergebruiken kun je veel geld besparen.

Houd rekening met de sfeer

Door een goede sfeer te creëren op kantoor, wordt het voor de werknemers makkelijker om efficiënt te werken. Gebruik warme interieuritems zoals warme verlichting of houten meubels en accessoires om dit te bereiken. Houd ook rekening met de openheid van de sfeer: plaats werknemers niet in een hokje, maar stimuleer ze juist om samen te werken en te overleggen in een open kantoorruimte.

Zorg voor aparte ruimtes

Een open ruimte stimuleert samenwerken en creativiteit onder de werknemers. Maar om te voorkomen dat het te druk wordt op kantoor, is het ook belangrijk om aparte ruimtes te creëren. Je kunt hierbij denken aan een aparte vergaderruimte of juist een werkruimte voor werknemers die zich graag willen afzonderen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de productiviteit daalt omdat bepaalde werknemers liever niet in een open ruimte werken.

Veel succes met het inrichten van het kantoor!

« »

© 2022 Kantoorartikelen Blog. Thema door Anders Norén.

 • Artikelen
 • Contact
 • Kantoorlinks
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013