Zijn er in jouw werkomgeving al kabelbruggen te vinden? Een kabelbrug heeft vele voordelen zoals het voorkomen van ongevallen op de werkvloer, het zorgt voor een opgeruimde werkplek en het is ook nog eens bescherming voor de kabels zelf. In dit artikel vertellen we je alles over deze voordelen. 

Voordeel #1: voorkom ongevallen op de werkvloer

Het is niet alleen een flinke ergernis op kantoor, het is ook nog eens gevaarlijk: rondslingerende kabels op de kantoorvloer. Wist je dat struikelen en uitglijden ieder jaar weer tot de top veel voorkomende ongelukken op de werkvloer behoren? Tijd om hier iets aan te doen! Met een kabelbrug bedek je de kabels die op de grond liggen. Zo kan iedereen gemakkelijk over de kabelbrug heenlopen, zonder risico’s op ongevallen.

Voordeel #2: opgeruimde werkplek

Zie je ook overal waar je kijkt kabels liggen? Ook dan is een kabelbrug een echte uitkomst, zeker in combinatie met kabelgoten of kabelorganisers. Een kabelbrug zet je in voor kabels op de vloer, waarbij kabelgoten ideaal zijn voor kabels rondom het bureau (denk aan computer, toetsenbord, telefoon et cetera). Met een kabelbrug zorg je voor een opgeruimde en overzichtelijke werkplek, waarbij rondslingerende kabels niet meer aan de orde zijn.

Voordeel #3: bescherming van kabels

Tot slot heeft het gebruik van een kabelbrug nog een ander groot voordeel: het is ook een stukje bescherming van de kabels zelf. Wanneer je een kabel met een kabelbrug beschermt is de kans op breukjes in de kabels een stuk kleiner. Daarnaast is het in één oogopslag duidelijk waar de verschillende kabels liggen. 

Kortom, het gebruik van een kabelbrug brengt op vele verschillende vlakken voordelen met zich mee.Voor de mensen op de werkvloer, voor een prettige werkomgeving en voor de bescherming van de kabels zelf.