Met de Atem Mini kan iedereen professioneel uitziende presentaties maken in Powerpoint, via livestreams of in clips op YouTube, podcasts en andere videoproducties. Dit kleine en aantrekkelijk geprijsde video mengpaneel heeft indrukwekkend veel mogelijkheden. Op het mengpaneel zijn vier beeldbronnen aan te sluiten, zoals computers en camera’s. Er is beslist geen technische kennis nodig om met dit mengpaneel te kunnen werken. Iedereen die een idee heeft hoe zijn videoproductie eruit moet komen te zien kan die met dit mengpaneel maken.

Ingewikkelde materie

Bij de meeste apparatuur om videobeelden te monteren heb je een gedegen technische achtergrond nodig. Want het is niet altijd gemakkelijk om technisch verschillende signalen samen te voegen. Bij de Atem Mini gaat alles vanzelf. Zelfs als er beeldbronnen worden gebruikt met verschillende framerates en beeldformaten is dat geen probleem. De software in het mengpaneel past de signalen aan zodat ertussen kan worden geschakeld en er vloeiende beeldovergangen ontstaan. De kwaliteit van de gemonteerde beelden is 1080 pixels en dat is voldoende om producties te maken in HD kwaliteit.

Aansluitingen

Het is bij dit mengpaneel mogelijk om daar elk apparaat op aan te sluiten met een HDMI uitgang. Er zijn vier HDMI ingangen en je kunt ook losse audiobronnen aansluiten. Wat uitgang betreft heeft het mengpaneel een HDMI uitgang. Je kunt producties daarmee opnemen op een recorder of afspelen op een scherm. Als je de USB-C uitgang gebruikt is het signaal rechtstreeks te streamen. Dat signaal is technisch identiek aan het signaal dat door een webcam wordt geleverd en dat is geschikt om uit te zenden. Zoals je ziet is het niet nodig om extra randapparatuur aan te schaffen als je dit video mengpaneel gebruikt.

Features

Ondanks dat de mogelijkheden vrij beperkt zijn kan met de Atem Mini een dure video computer worden uitgespaard. Features als een groen scherm, een reeks digitale video effecten en opties om audiobronnen te mengen bieden veel flexibiliteit. Je hebt picture-in-picture tot je beschikking, al zijn de mogelijkheden daarvan niet zo heel uitgebreid. Toch is het ruim voldoende voor niet al te ingewikkelde producties. Daarom zal je van dit mengpaneel, dat rond de € 350 kost, veel plezier hebben.