Gratis stockfoto met binnen, binnenshuis, bureau Stockfoto

Heb je weleens van de term ‘ergonomisch werken’ gehoord? Deze manier van werken is vooral op kantoor of bij banen waar zittend werk wordt verricht, steeds belangrijker. Ergonomisch werken draagt namelijk bij aan de gezondheid van het personeel. Op deze pagina lees je wat de belangrijkste redenen zijn om ergonomisch werken op kantoor mogelijk te maken. De werkgever is verplicht om een gezonde en veilige werkomgeving voor zijn of haar personeel te creëren. Een manier om dat te doen is door ergonomisch werk te faciliteren. Je leest wat de voordelen van ergonomisch werken zijn en je komt erachter uit wat voor type ergonomische kantoormeubelen er allemaal gekozen kan worden.

Waarom is het belangrijk om ergonomisch werk mogelijk te maken op kantoor?

Wist je dat ergonomisch werken bij personeel voor een gezonde werkhouding zorgt? Dit betekent dat zij zittend werk langer volhouden en minder snel fysieke klachten ontwikkelen. Wanneer er ergonomisch meubilair op kantoor is terug te vinden, kunnen vervelende klachten aan de nek, schouders en in de rug van personeel vermindert en zelfs voorkomen worden. Dit betekent dat het personeel minder vaak ziek is, waardoor de werkgever minder ziektekosten hoeft te betalen. Personeel dat zich goed voelt en in een gezonde werkhouding werkt is daarnaast bewezen efficiënter en ook nog eens gemotiveerder, dan personeel dat fysieke klachten op de werkvloer ervaart.

Ben je op zoek naar een leverancier van ergonomische kantoormeubelen? Dan kun je bij Health2Work terecht om inspiratie op te doen en een aantal ergonomische meubels te bestellen. Hieronder lees je uit welk type ergonomische kantoormeubelen je kunt kiezen.

Voor welke ergonomische kantoormeubelen kan er gekozen worden?

Ben je op zoek naar goede ergonomische kantoormeubelen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een ergonomische bureaustoel kiezen. Deze bureaustoel ondersteunt het lichaam perfect, is verstelbaar en kan ook nog eens bewegen. Voor personen met verschillende lengtes is het belangrijk dat het kantoormeubilair op hen wordt afgesteld. Een verstelbaar bureau, een sta-zit bureau of een ergonomische muis doen al wonderen. Wanneer het personeel tijdens de werkdag meer wil bewegen, kan er voor een bureaufiets of een bureau met loopband gekozen worden. Wanneer je beweegt terwijl je aan het werk bent, kun jij je veel beter concentreren. Je bloeddoorstroming wordt ook nog eens beter als je beweegt tijdens je zittende werk, waardoor je hele lichaam voldoende van zuurstofrijk bloed wordt voorzien.

Ergonomisch werken zorgt voor fitter personeel, dat ook nog eens efficiënter, gemotiveerder en met een beter humeur aan het werk is.