Wie een bedrijf wil starten denkt niet direct aan kantoorartikelen. Echter het hebben van klanten en een goede bedrijfsruimte hebben een hogere prioriteit. Toch zijn er een aantal artikelen die een must zijn voor elk bedrijf. Deze kunnen in een aantal categorie├źn worden verdeeld: iets om op te zitten, iets om aan te werken en iets om met de klanten te communiceren.

In het dagelijks leven komt dat neer op een goede stoel, een stevig bureau en een functionele telefoon. Daarnaast is ook het hebben van een internet verbinding voor veel bedrijven een must. Let bij het aanschaffen van deze producten niet alleen op de prijs, maar kies duurzame producten die lang mee zullen gaan.

Ook zijn er een aantal basis artikelen, zoals pennen, paperclips, printers en papier een must voor elk kantoor. Zorg ook dat alle belangrijke papieren een digitale backup krijgen. Mocht het pand ooit in vlammen opgaan, dan gaan deze documenten niet verloren.