Van alle dingen die je regelmatig kwijt bent, staan sleutels hoogstwaarschijnlijk op de eerste plaats. Een goede verklaring daarvoor kan zijn, dat je voortdurend sleutels nodig hebt, of het nu gaat over huis-, auto- of fietssleutels.

Wat het meestal nog net iets erger maakt, is dat het heel vaak juist op die momenten gebeurt dat je haast hebt. Om alle benodigde sleutels bij elkaar te hebben, hadden we al de sleutelhanger, maar om ze op een handige manier bij je te houden, kun je ze met een keycord of sleutelkoord om je nek hangen. Bedrukte keycords geven er dan nog een kleurig, en mogelijk nuttig tintje aan ook.

 

bedrukte keycords

 

Wat is een keycord precies?

Een keycord is een, meestal van nylon of polyester gemaakte, band, waar aan het eind een sleutelhanger is bevestigd. Overigens zijn er ook modellen van luxe satijn.
Ze zijn te verkrijgen met en zonder gesp. Zonder gesp hebben ze slechts één lengte, met gesp kun je de lengte verstellen.

Het koord wordt in principe als een ketting om de hals gehangen, waardoor je te allen tijde je sleutels direct bij de hand hebt. Als extra veiligheidsmaatregel is het mogelijk sleutelkoorden met een neksluiting aan te schaffen. Hierdoor kan de keycord niet van je nek vallen.

Bedrukte keycords

Hoewel de koorden al vaak in een leuk kleurtje aangeboden worden, is het ook mogelijk ze te laten bedrukken met een logo, een trefwoord of een of andere boodschap. Omdat je zo vaak je sleutels nodig hebt, zijn bedrukte keycords een uitstekend middel reclame te maken voor een bedrijf, product of evenement.

Je kunt zelf een opdruk samenstellen, de te gebruiken kleuren bepalen en in samenspraak met een leverancier komen tot het best gewenste resultaat. Voordat je definitief beslist, krijg je altijd de mogelijkheid via een digitale proefdruk te aanschouwen, hoe jouw eindproduct er uit gaat zien. Je kunt dan nog eventueel dingen aanpassen.

Bedrukte keycords zijn een ludiek en nuttig middel om naamsbekendheid te verspreiden.

Bedrukte keycords als herkenningsmiddel

Stel je eens voor dat je jouw sleutelkoord met sleutels ergens laat liggen. Als het koord voorzien is van het logo van het bedrijf waar je werkt, is het voor een vinder een stuk gemakkelijker de sleutels te retourneren bij dat bedrijf. Zo komen je sleutels vanzelf weer bij de bezitter, zeker als het bedrijf nog wat extra moeite heeft genomen en er gepersonaliseerde keycords van heeft gemaakt met je eigen naam erop. Zodoende hebben met bedrijfslogo’s bedrukte keycords een nuttige meerwaarde, zeker als je het vergelijkt met sleutels, die alleen aan een sleutelhanger bevestigd zijn.