Gratis stockfoto met close-up, computer, computernetwerk

Sinds een aantal jaar hechten steeds meer ondernemers waarde aan een snelle website. Wanneer een website snel is, kan dit ervoor zorgen dat de website hoger scoort in zoekmachines, zoals Google. Echter, daarnaast zal het ook zo zijn dat bezoekers langer op de website blijven hangen. Dit worden ook wel leads genoemd. Wanneer het webdesign van jouw website in orde is, is de kans ook een stuk groter dat je meer mogelijkheden hebt om conversies te behalen. Voor veel ondernemers draait het immers voor het grootste gedeelte om het behalen van zo veel mogelijk omzet.

Het MKB van Nederland

In Nederland worden de Middel- en kleine bedrijven ook wel het MKB genoemd. Op dit moment is het ontzettend veel sympathie voor het MKB. Echter, helaas hebben veel MKB’ers hun zaken niet helemaal goed op orde. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de verschillende mogelijkheden die het MKB misloopt, bijvoorbeeld doordat de geen gebruik maken van cloud hosting. Voor veel MKB’ers zal de juiste hosting ervoor kunnen zorgen dat ze niet alleen veel meer omzet behalen, maar dat ze ook nog eens veel prettiger kunnen werken.

Het belang van een snelle server

Wanneer je als MKB’er van plan bent om over te stappen naar een andere hosting, dan is het aan te raden om naar een snelle server te gaan. Echter, houdt er wel rekening mee dat deze server ook voor een groot gedeelte van de dag gemonitord wordt door een expert. Hierdoor kan je namelijk voorkomen dat je voor problemen komt te staan. In veel gevallen is het verstandig om voor een partij te kiezen waarbij ze 24/7 monitoring toepassen. Hierdoor voorkom je dat je in het weekend voor problemen komt te staan. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat de storing ‘s avonds optreedt. Ook in dit geval is het prettig om een 24/7 monitoring te hebben.

Rekening houden met back-ups

Voor de meeste ondernemers is het prettig als de expert zorgt dat er tijdig back-ups gemaakt worden. Wanneer een expert ervoor zorgt dat er iedere keer op tijd een goede back-up kan worden gemaakt, zal dit ervoor zorgen dat de schades beperkt blijven wanneer er een storing is. Helaas kan een storing altijd voorkomen. Toch kun je hier als ondernemer wel degelijk rekening mee houden tijdens het maken van jouw keuze.

Kwaliteit boven kwantiteit

De meeste mensen zullen al wel eens van ‘kwaliteit boven kwantiteit’ hebben gehoord. Sinds een aantal jaar is deze term dan ook steeds bekender aan het worden. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de verschillende problemen die een kwantitatieve server kan veroorzaken. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een professionele hosting. Dit zal ervoor zorgen dat je tijd en energie kunt besparen. Daarnaast zal dit op lange termijn zeker ook een hele hoop geld kunnen besparen. Als je momenteel op zoek bent naar een goed platform? Dan zou je eens kunnen kijken naar een high availability platform. Hierdoor ben je namelijk verzekerd van optimale prestaties.