Ik denk dat bijna iedereen het wel herkent. Je moet vroeg op je werk zijn en je wilt nog even een lekker kopje koffie drinken om wakker te worden. Je loopt naar het koffiezetapparaat, maakt je kopje koffie klaar en gaat zitten. Je neemt een slok van je koffie en denkt: “gadverdamme wat is dit voor een vieze sloot koffie”. Zelf nu zijn er heel erg veel bedrijven die koffiezetapparaten hebben met goedkope en vieze koffie die of nergens naar smaakt of een hele nare smaak heeft. Maar als je nou eens je werkgever kunt overhalen om over te gaan op een koffiemachine zakelijk van bijvoorbeeld een website als zelst.nl dan hoef je nooit meer je werkdag door te komen zonder koffie, omdat deze niet te drinken is. Probeer het er eens met je collega’s en / of je baas over te hebben. Misschien denken zij er wel precies hetzelfde over en kunnen jullie gelijk op zoek gaan naar een nieuwe machine. Maar als je je baas eenmaal hebt overgehaald, dan kan het nog steeds lastig zijn om een nieuw apparaat aan te schaffen. Er is tegenwoordig zoveel keus, dat het voor mensen die er geen verstand van hebben misschien lastig kan zijn. Gelukkig zijn er tal van mensen en websites die je hierbij kunnen helpen, zodat ook jij op je werk lekkere koffie kunt gaan drinken.

Verschillende soorten koffiezetapparaten

Door de jaren heen zijn er super veel verschillende koffiezetapparaten bedacht en op de markt gebracht, die elk weer net iets anders verschillen van elkaar qua werking, uiterlijk en natuurlijk qua smaak. Zo heb je bijvoorbeeld een koffiezetapparaat met een papieren of een metalen filter, dit wordt vaak als een wat ouderwetse manier van koffie zetten gezien. Koffiezetapparaten met een koffiepad zoals Senseo werden op een gegeven moment ook populair, omdat dit minder tijd kost. Nespresso apparaten met cups en koffie-volautomaten worden vaak gezien als de machines die de beste koffie geven. Het voordeel van filterkoffie is dat je zelf de sterkte van de koffie kunt bepalen. Hetzelfde geldt voor de cups die je op sterkte kunt kopen en met de koffie-volautomaten kun je het meestal aangeven op het apparaat zelf en verschillende soorten bonen kiezen. Er is tegenwoordig dus heel veel keuze in apparaten voor je koffie, maar welke is nou het beste voor bij jou op het kantoor?

Welke automaat voor jouw kantoor?

Het is handig om voor het aanschaffen van een nieuw koffiezetapparaat een beetje vooronderzoek te doen naar alle beschikbare apparaten. Op het internet zijn er tientallen websites te vinden die jou informatie kunnen geven over de verschillen tussen elk apparaat. Dat is wel handig, gezien de hoeveelheid aan apparaten die op de markt te verkrijgen zijn. Het is daarbij ook handig om te kijken wat de werknemers willen. Jullie moeten immers ook met zijn allen gebruik gaan maken van de nieuwe machine. Ook zijn er mensen die misschien graag een cappuccino, een latte macchiato of een kopje thee drinken, dus het is handig om te kijken welke apparaten er in jullie budget vallen die ook drankjes zoals die kunnen maken. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos en er is voor iedereens smaak en budget wel een geschikt apparaat te vinden.