25% van de Nederlanders die werken brengen een groot deel van de dag door op een kantoor. Het is, zoals waarschijnlijk bekend is, een saaie omgeving. Felle tl-verlichting en een koude kachel, dan wel een matig werkend airconditioning komt veel voor. Dit alles terwijl groen en daglicht productiviteit bevorderen.

Kamerplanten
Volgens wetenschappers van de universiteit van Exeter kan de creativiteit en productiviteit met respectievelijk 45 en 38 procent omhoog, indien er planten in de werkomgeving staan. Aangezien mensen geen machines zijn is het van groot belang hoe de omgeving op de werkvloer eruit ziet. Het plaatsen van meer groen heeft dus een meetbaar gunstig effect op de prestaties.

NASA
NASA heeft ook onderzoek gedaan naar kamerplanten, de uitkomsten waren dat kamerplanten 87 procent van toxines in de lucht bestrijden binnen 24 uur.