Wanneer je een eigen VvE hebt kan het erg fijn zijn als je iemand hebt die je ondersteuning biedt om alle taken te kunnen voltooien. Zowel op administratief en financieel gebied, als voor de technische zaken. VvE beheer kan hierbij helpen. Zoals het woord het al zegt wordt je VvE door een ander beheert. Op deze manier kun je allerlei taken loslaten en weet je zeker dat altijd alles goed geregeld wordt.

Het hebben van een VvE is een grote verantwoording, extra hulp is dus nooit verkeerd. Wanneer je kiest voor VvE beheer weet je zeker dat alles op een professionele en betrouwbare manier geregeld wordt. Het scheelt voor jezelf een hele hoop zorgen en werkzaamheden en wetend dat het allemaal goed geregeld is, is natuurlijk erg prettig.

Aanbeboden diensten door VvE beheer

Er zijn verschillende diensten die door VvE beheer worden aangeboden. Zo kun je ondersteuning krijgen bij het administratief en bestuurlijk beheer, financieel beheer en technisch beheer. Vaak is er ook een optie voor een totaalpakket waarbij je dus echt bijna nergens meer naar om hoeft te kijken.

Administratief en bestuurlijk beheer biedt ondersteuning bij het uitvoeren van je administratie en zorgt ervoor dat alle papieren in orde zijn. Zo krijg je onder andere hulp bij het bijhouden van een ledenregister, worden leden bedragen berekend en geïnd, achterstallige betalingen worden gesignaleerd en indien nodig wordt een incassoprocedure uitgevoerd. Ook worden facturen beoordeeld, wordt de begroting opgesteld en ontvangsten en uitgaven worden vastgelegd. Kortom alles wat met je (financiële) administratie te maken heeft wordt overgenomen.

Wat betreft het bestuurlijk beheer gaat het vooral om de wettelijke regelgeving. Hiervoor is veel kennis nodig waardoor het erg fijn kan zijn om dit uit te besteden. Door deze zaken aan een professional over te laten weet je ook zeker dat dat alles goed wordt geregeld. Wanneer je dit uit handen geeft zal iemand van het beheer van VvE onder andere verschillende vergaderingen bijstaan, ledenvergaderingen voorbereiden, opstellen van de agenda en vergaderstukken opsturen. Daarnaast wordt alles netjes gearchiveerd, zorgen ze ervoor dat gebruikersverklaringen worden ondertekend, worden leden geïnformeerd en nieuwe leden worden aangeschreven.

Ook op financieel gebied kan VvE beheer taken overnemen. Het is natuurlijk van groot belang dat het financiële beheer goed geregeld is. Wanneer je er voor kiest om dit uit te besteden kun je natuurlijk altijd zelf nog mee kijken, echter hoef je je niet meer druk te maken over hoe alles geregeld is. Er worden taken overgenomen zoals het beheer van de bankrekening, regelen van verzekeringen, betalingsachterstanden worden bewaakt en ze hebben verantwoording over het MJOP (meerjarenonderhoudsplan) en het reserve fonds.

Wanneer je een eigen VvE hebt is de uitstraling van het pand onwijs belangrijk, ook het wooncomfort speelt een grote rol. Een mooi interieur en goede verzorging geven een fijne sfeer waar men graag wil leven. Specialisten van het technisch beheer zijn hier de aangewezen personen voor. Ze beschikken over de juiste kennis en zorgen ervoor dat het complex of gebouw dat je beheert altijd goed wordt onderhouden. Daarnaast wordt er door het VvE beheer een planning gemaakt voor het onderhoud in de toekomst. Er wordt dus altijd vooruit gedacht wat op lange termijn veel scheelt in tijd en geld.

Zoek altijd een professioneel en betrouwbaar bedrijf!

Bij regiovvebeheer zie je een duidelijk overzicht van alle geboden diensten en wat je kunt verwachten. Omdat de zaken die je wilt uitbesteden onwijs belangrijk zijn is het verstandig een bedrijf te kiezen die zowel professioneel als betrouwbaar is. Als je die eenmaal hebt gevonden, kun je uiteindelijk gaan profiteren van de voordelen. Jij krijgt veel rust en je zaken worden goed geregeld, wat wil je nog meer!