Dat een 3D printer gebruiken heel veel voordelen voor allerlei groepen te bieden heeft is natuurlijk allang duidelijk. Dat het echter nog altijd steeds gemakkelijker en beter mogelijk wordt om met de printers te werken is lang niet bij iedereen bekend. Wat bijvoorbeeld de mogelijkheden zijn om gewoon thuis of op kantoor met behulp van desktopprinting voor elkaar te krijgen, verdient nog wel wat duidelijkheid. Dat er veel bedrijven, van heel groot tot heel klein, allerlei nieuwe mogelijkheden blijven aanbieden, blijft het ook aantrekkelijk houden voor iedereen die hiermee aan de slag gaat.

3d

Alles maken is mogelijk geworden

Wie het heel direct bekijkt, ziet dat het werken met een 3D printer eigenlijk alles mogelijk maakt. Dat komt omdat elk idee voor een ontwerp direct uit te voeren is. Wie een bouwtekening voor ogen heeft kan deze in de printer invoeren en op die manier direct een prototype laten printen. Dat gaat bovendien door de nieuwe technieken steeds makkelijker vanaf elke denkbare plek en op elke denkbare manier. Dat bovendien de ontwikkeling nog altijd gaande is, is ook belangrijk. Dat maakt het bijvoorbeeld ook steeds gebruikelijker om productiemodellen van objecten te printen met de printers.

De manier om met de printer te werken

Natuurlijk is het wel nog altijd belangrijk om enige kennis op te doen van de manier waarop de 3D printer werkt. Dat is door de jaren heen wel enigszins veranderd. Wat niet veranderd is, is dat er nog altijd met een plasticsoort wordt gewerkt om ideeën realiteit te maken. Dat wordt filament genoemd. Wel is het zo dat de verschillende soorten filament steeds groter in aantal zijn geworden. Daardoor is het beter mogelijk om sterkte en flexibiliteit aan te passen aan de wensen. Dit kan heel belangrijk zijn voor bepaalde ontwerpen uit de printer.

Steeds meer verschillende varianten

Niet alleen op het gebied van filament, maar ook op het gebied van de 3D printer zelf zijn er door de jaren heen steeds meer mogelijkheden bij gekomen. Er zijn meer fabrikanten die zich met de ontwikkeling bezighouden. Het gaat dan niet alleen om de grote bedrijven die zich altijd al met printen of met technologieën bezighielden, maar vooral ook om startups die zich specifiek hierop richten. Daardoor zal er dus ook in de komende jaren nog veel te verwachten zijn op dit vlak. Dat maakt het juist ook zo interessant om er mee bezig te blijven als particulier of ondernemer.
Een goede 3d printer kopen? Bezoek onze website.