Ga je een nieuw kantoor inrichten? Of een omgeving compleet opnieuw inrichten? Dan geven we je graag deze 5 tips mee: van whiteboards tot kantoordecoratie – we zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

#1 Geen droge lucht meer op kantoor

Klimaatbeheersing is altijd een veelbesproken onderwerp op kantoor. Om voor iedereen een aangename werkomgeving te creëren, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Droge lucht is één van de meest voorkomende problemen op kantoor, iets wat niet fijn is bij een dag werken achter een computer. Een luchtbevochtiger zorgt voor een optimale kwaliteit van de lucht en voorkomt veel problemen.

#2 Vergeet de kantoordecoraties niet

Alle functionele kantoorartikelen worden vaak bij de inrichting van een kantoor direct meegenomen. Denk aan bureaustoelen, verlichting en prullenbakken: deze zijn onmisbaar tijdens een werkdag. Maar heb je ook al aan planten gedacht? Of aan zelfklevende folie voor op de ramen van een meeting ruimte? Denk verder ook aan een klok voor aan de wand en wissellijsten voor foto’s.

#3 Efficiënter werken met een whiteboard

Een whiteboard is een praktisch hulpmiddel die je vergadering, brainstormsessie of werkoverleg een stuk handiger en efficiënter maakt. Het grote voordeel van een whiteboard is dat het direct gebruikt kan worden om notities en ideeën te noteren, of om iets uit te leggen. Een whiteboard stimuleert een stuk interactie, iets wat je bij het werken op een computer toch minder hebt.

#4 Computertoebehoren en multimedia

Onder computertoebehoren en multimedia valt een groot assortiment aan producten. Denk bijvoorbeeld aan een kabelgoot om kabels van een computer netjes weg te werken, een ergonomische muis en luidsprekers voor een computer. Ook HDMI kabels, usb-poorten en draagbare webcams vallen allemaal onder deze categorie.

#5 Kantoormeubelen: comfortabel en ergonomisch werken

Kantoormeubelen zijn een onmisbaar onderdeel van je kantoorinrichting. Het is een onderdeel van de uitstraling van je bedrijf, daarnaast is het vooral voor je werknemers belangrijk om een comfortabele en ergonomische werkplek te bieden. Analyseer wat de behoefte is en ga altijd uit van de gebruiker. Is er bijvoorbeeld altijd een vaste indeling van de werkplekken, of is er flexibiliteit gewenst? En moeten bureaus ingebouwde ladeblokken hebben, of juist een verrijdbaar blok? Er zijn ontzettend veel afwegingen bij de aanschaf van kantoormeubelen, maar comfort, ergonomie, design en budget zijn veruit de belangrijkste.

Zelf nog handige tips voor het inrichten van een kantoor? Deel ze dan met ons in de comments hieronder!