De Prusa i3 mk3 wordt gezien als de 3D printer die op dit moment alles mogelijk maakt. De meest belangrijke reden hiervoor is de manier van werken. Deze printer maakt het mogelijk om alles voor elkaar te krijgen door bijvoorbeeld de sensors die erin zijn verwerk. Dat maakt de printer alleen maar sterker. Daardoor is deze dus ook gerichter te gebruiken. Alleen al om die reden is het meer dan interessant om te bekijken wat voor invloed dit heeft op de manier van werken met deze 3D printer. Dit kan veel verschil maken.
De sensors als vangnet
Het belangrijkste voordeel van de sensors die in de Prusa i3 mk3 zijn opgenomen is de vangnetfunctie. De printer zal reageren op situaties die de prints kunnen beïnvloeden. Door hier tijdig op in te grijpen is te voorkomen dat de kwaliteit van de eindproducten achteruitgaat. Wanneer de printer voor een prototype, of zelfs in het productieproces, wordt gebruikt, dan is dit natuurlijk een groot voordeel. Door als vangnet te fungeren kunnen de prints gewoon op goede wijze worden afgerond. Daarmee heeft de printer een belangrijk voordeel ten opzichte van andere modellen. Alle reden om dit zelf te ervaren.

Het verzorgen van de kwaliteit
Ook het waarborgen van de kwaliteit van de prints speelt een belangrijke rol. De Prusa i3 mk3 is voorzien van sensors die ervoor zorgen dat in de gaten wordt gehouden dat de prints geen afwijkingen vertonen. Aan de hand daarvan is de kwaliteit dus ook hoog te houden. Dit is belangrijk. Op die manier is te zorgen dat elk eindproduct ook daadwerkelijk lijkt op het ontwerp dat werd ingevoerd voor het printen werd gestart. Dit is een onderscheidend vermogen dat deze printer flink populair heeft gemaakt. Er is geen echte zorg meer om het printen in het geheel te hebben.

De stilte van de printer
Een pluspunt over een geheel andere boeg is ook van belang. De printer is flink stil te gebruiken. Er is door de fabrikant veel aandacht aan besteed. Op die manier is de Prusa i3 mk3 ook hel aantrekkelijk voor allerlei doelgroepen. Bijvoorbeeld wanneer de printer op een kantoor wordt gebruikt, of wanneer deze thuis wordt gebruikt. Daar is stil gebruik natuurlijk veel belangrijker dan in de fabriekshallen waar de grote 3D printers in het verleden in werden geplaats. Dat dit goed verzorgd is kan een goede reden zijn om hiervoor te kiezen als een printer nodig is.

 

Bezoek onze website: https://www.prusa3d.nl/winkel/original-prusa-mk3/