Een goed ingerichte kantoor kan heel belangrijk zijn voor de werksfeer en de productiviteit van de werknemers. Hieronder kan je een aantal tips vinden waarmee je ervoor kan zorgen dat je kantoor op de juiste manier kan worden ingericht.

Het belang van een juiste indeling

Om de efficiëntie op het kantoor te verbeteren is er een ook efficiënte indeling nodig. Je wilt natuurlijk niet dat er meubels de looproute blokkeren of dat de werknemers constant om meubels of andere bureaus heen moeten lopen. Als je bijvoorbeeld zakelijk veel print moeten de werknemers makkelijk en snel naar het kopieerapparaat kunnen lopen.

Ergonomische werkplekken

Ergonomische werkplekken zijn heel belangrijk om het comfort van de werknemers zo hoog mogelijk te houden. Als dit niet goed is zal dat ten koste kan van de kwaliteit van het werk, de gezondheid en productiviteit van de werknemers. Het is dus belangrijk om bureaustoelen te hebben die je helemaal naar wens kan instellen, ook worden er steeds vaker op hoogte verstelbare bureaus gebruikt in het bedrijfsleven.

Creëer een milieuvriendelijk kantoor

Het milieu is natuurlijk iets waar de laatste jaren erg veel over gesproken wordt, ook in het bedrijfsleven. Probeer op het werk altijd de mogelijkheid te hebben om het afval op een juiste manier te scheiden. Wil je een zakelijke printer kopen? Kies er dan één die zuinig in gebruik is en maak gebruik van gerecycled papier. Het is ook belangrijk om veel groen op het kantoor te hebben, planten zorgen voor zuurstof en dat is alleen maar goed voor de werknemers.

De juiste verlichting

Verlichting is veel belangrijker dan veel mensen denken. Probeer altijd te gaan voor LED verlichting omdat deze natuurlijk ook veel beter zijn voor het milieu. Verder is LED verlichting veel beter voor de werknemers omdat er hier geen flikkering in zit, wat beter is voor de ogen.

Nu we het toch over licht hebben, daglicht is ook heel belangrijk. Probeer er dus voor te zorgen dat de bureaus bij een raam staan zodat ze ook veel daglicht krijgen.

Het sociale aspect

Op de werkvloer is socialiteit en contact met je collega’s ook heel belangrijk, zowel voor de werksfeer als voor de productiviteit. Probeer er dus voor te zorgen dat medewerkers samen iets leuks kunnen doen tijdens de pauzes. Het creëren van een koffiehoekje kan hier ook aan bijdragen, een plek waar ze rustig kunnen zitten en praten over hoe het weekend voor hun was, onder het genot van een lekkere kop koffie.