Gratis stockfoto met bedrijf, bureaus, coworking

Als je klaar bent met je opleiding salarisadministratie is de kans heel groot dat je op een kantoor zult gaan werken. Er zijn een hoop mensen die zeggen dat het werken op een kantoor niks voor hen is. Toch zijn er een aantal voordelen van werken op kantoor die je zelf misschien niet had bedacht. Als je er goed tegen kan om het grootste deel van de dag stil te zitten, kan het werken op kantoor echt iets voor jou zijn. In dit artikel staan een aantal voordelen van het werken op een kantoor.

Concentratie en productiviteit

De meeste mensen zijn een stuk productiever wanneer ze op kantoor aan het werk zijn. Dit komt onder andere doordat je in een goede en rustige werkomgeving aan de slag kan. Het is al helemaal een groot contrast met thuiswerken. Wanneer je thuis aan het werk bent, word je in veel gevallen constant afgeleid door je omgeving. Zo is het bij mensen met een gezin vaak het geval dat ze tijdens het werken worden gestoord door hun kinderen. Ook heb je op kantoor niet de neiging om bijvoorbeeld even snel de was te doen tussen het werken door. Doordat je deze verleidingen niet hebt als je op het kantoor bent, ligt de productiviteit een heel stuk hoger dan thuis. Daar komt nog bij dat je door de sociale controle van je collega’s toch de neiging hebt om harder te werken dan thuis. Dit gaat natuurlijk niet op bij bedrijven waar alles in de cloud staat waardoor alle collega’s elkaars werk kunnen zien.

Face to face contact

Veel mensen vinden het belangrijk om face to face contact te hebben met hun collega’s. Je kunt natuurlijk via bijvoorbeeld skype of microsoft teams wel met elkaar praten en elkaar zien, maar dit wordt als stukken minder prettig ervaren. Daar komt nog bij dat er vaak problemen zijn met de computers of met het internet. Hierdoor komt het nog wel eens voor dat een hele vergadering niet gehouden kan worden. Dit is natuurlijk uiterst vervelend voor zowel werkgever als werknemer. Het kan daarom best fijn zijn om eens in de zoveel tijd met het hele team rond de tafel te zitten. Buiten dat hebben mensen ook de behoefte om elkaar in het echt te zien. Zo hechten veel mensen waarde aan het lunchen met hun collega’s.

Meer beweging

In tegenstelling tot de dagen dat je thuis kunt werken, moet je op een gewone werkdag s’ochtends naar kantoor komen. Hierdoor moet je eerder opstaan. Dit klinkt misschien niet als een voordeel maar dat is het wel degelijk. Doordat je s ochtends eerder actief bent, ben je al veel meer wakker wanneer je op kantoor aankomt. Hierdoor begin je op kantoor gelijk actief met werken, in plaats van dat je thuis alleen je kleren aandoet en vrijwel direct begint. Ook beweeg je meer als je op een kantoor werkt. Zo moet je bijvoorbeeld af en toe koffie halen of iets dergelijks. Hierdoor ligt de concentratie gemiddeld gezien een stuk hoger.