Het gevolg van een inbraak in jouw kantoor is zeer nadelig. Het is niet alleen dat je belangrijke stukken of geld kwijt bent, maar je zou zelfs het kantoor voor het publiek moeten sluiten. Dit betekent dat je geen omzet voor enkele dagen zal kunnen maken, afhankelijk van de schade die verricht is. Want je zou reparaties moeten uitvoeren en andere vervangende activa moeten aankopen. Met andere woorden, inbraken kunnen een zware tol eisen van jouw bedrijf. Hoewel kleine bedrijven en detailhandelszaken kwetsbaarder zijn voor inbraak, loopt elk bedrijf het risico. In dit artikel delen we de meest effectieve preventieve inbraakbeveiliging maatregelen die bedrijven kunnen nemen om het risico op inbraak te minimaliseren.

1. Vervang traditionele glazen ramen

Overweeg gelamineerde ramen of gehard glas te plaatsen om inbrekers af te schrikken. Gehard glas is sterker en een stuk luider als het breekt, waardoor het de aandacht trekt die inbrekers niet willen aantrekken.

2. Plaats een alarm

Inbraakalarmen zijn misschien wel de meest voor de hand liggende manier van inbraakbeveiliging. De stille alarmcentrale geeft de beste bescherming. Dit type gaat af bij een particuliere beveiligingsdienst of op het lokale politiebureau, zonder dat de inbreker er wat van weet.

3. Gebruik staven en sloten

Het is niet altijd nodig om hightech te worden. Het plaatsen van tralies voor de ramen aan de achterkant van uw winkel ontmoedigt inbrekers. Het hebben van dubbele cilinderschoten die aan beide zijden sleutels nodig hebben, ontmoedigt potentiële criminelen om zich binnen te verbergen en te wachten tot jouw winkel sluit. Vraag de beste slotenmaker om je te helpen met het installeren van de sloten. 

4. Bewaakte camera’s

Een CCTV-videobewakingssysteem kan 24×7 bescherming bieden. Plaats geen CCTV-beveiligingscamera’s die alleen maar beelden opnemen. Je hebt een CCTV-geverifieerd alarmsysteem nodig dat 24×7 wordt bewaakt door beveiligingsspecialisten, zodat elke criminele activiteit onmiddellijk aan de autoriteiten kan worden gemeld. Videocamera’s kunnen ook worden gebruikt om de werkgebieden van werknemers te bewaken om je te helpen bepalen of je het slachtoffer bent van diefstal door werknemers. Houdt wel rekening met de privacy van jouw medewerkers.

5. Installeer voldoende verlichting

Adequate en veilige verlichting zal veel inbrekers afschrikken van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je duurzame, goed onderzochte verlichting gebruikt, zodat jouw lampen zowel betrouwbaar zijn als de tand des tijds doorstaan. Het is ook het beste om deze lampen in kooien van lampen te installeren om te voorkomen dat ze gemakkelijk kapotgaan, of dit nu door een inbreker of door de elementen is. 

6. Maak gebruik van een kluis

Geld en kostbare spullen moeten in een kluis bewaard worden buiten de verkooptijden. Grotere goederen kunnen worden vastgezet in een veiligheidskooi of een andere behuizing. Het juiste type en de juiste klasse van kluis moeten worden gekozen voor de waarden die moeten worden beschermd. Kluizen zijn brandwerend of inbraak werend en verkrijgbaar in verschillende beschermingsklassen (of -niveaus). Hoe groter de te beschermen waarden, hoe hoger de bescherming van de kluis. Het aantal mensen met toegang tot de kluis of kluiscombinatie moet tot een minimum worden beperkt. De combinatie moet regelmatig worden gewijzigd.