Gelukkige werknemers zijn creatiever, innovatiever en toegewijd dan hun ongelukkige collega’s. En ze blijven vaker op de lange termijn. Werken in een prettige omgeving helpt mensen om zich positief en gemotiveerd te voelen. Er zijn enkele manieren om een prettige werkomgeving voor eenieder te creëren.

1. Decoratie

Creëer een heldere, vrolijke en inspirerende sfeer door de werkplek te decoreren. Dit kan op vele manieren, maar een manier waarop zowel de werkplek aangenamer wordt voor het oog, maar ook voor de gezondheid zijn planten. Planten bevorderen concentratie, verwijderen giftige stoffen in de lucht en verwijderen nare geurtjes. Iets wat iedereen zou willen. Planten bestellen kan nu gelukkig eenvoudig online. Luchtzuiverende planten bestellen doen wij gewoon online in de plaats van naar een tuincentrum te gaan. Wel zo eenvoudig toch?!

2. Zorg voor een ergonomische werkplek

Overweeg om ergonomisch ontworpen meubels en apparatuur op de werkplek te plaatsen. Het is ook het beste om het werkgebied te herschikken en ervoor te zorgen dat alles binnen handbereik is om vallen en andere ongevallen bij het reiken naar dingen te voorkomen. Als het op kantoren aankomt, zorg er dan voor dat iedereen een werkstation heeft dat bij hen past. Dit omvat een goede computer, een uitstekend bureau en stoel en voldoende licht om goed te werken.

3. Laat ze een pauze nemen

Als er ruimte is, zorg dan voor een ruimte waar jouw personeel kan ontspannen tijdens pauzes. Dit gebied moet gescheiden zijn van de plaatsen waar mensen werken. Richt de rustruimte in met stoelen, tafels en comfortabele banken. Laat de medewerkers daar lunchen en voeg een rek met tijdschriften toe om te lezen.

4. Zorg voor voldoende ramen

Het kantoor moet voldoende ramen hebben, zodat de medewerkers altijd frisse lucht kunnen happen wanneer ze gestrest zijn. Ook kunnen zij naar buiten kijken. Een mooi uitzicht van de wolken stimuleert de creativiteit. Lees nog meer tips, hoe de slotenmaker je kan helpen om de ramen te beveiligen.

5. Gebruik altijd de juiste veiligheidsapparaten

Sommige taken vereisen het gebruik van veiligheidsapparatuur en het niet gebruiken van de juiste apparatuur kan letsel tot gevolg hebben. Als je bijvoorbeeld op kantoor schoonmaakt met chemicaliën, zorg dan dat je handschoenen en een beschermend masker draagt om het risico op inademing of letsel aan jouw huid te verminderen. Andere veiligheidsuitrustingen zijn oordoppen, bril of oorbeschermers, afhankelijk van de taak.

6. Regelmatige onderhoud van de airco’s

Regelmatig onderhoud van kantoorairconditioners voor schone en hygiënische luchtkwaliteit is belangrijk. Luchtkwaliteit op de werkplek is van vitaal belang voor de veiligheid en welzijn. Zorg ervoor dat er een onderhoudsprogramma is dat zorgt voor regelmatig onderhoud aan de airconditioner voor schone en hygiënische luchtkwaliteit. Het niet reinigen van airconditioners en ventilatieopeningen kan leiden tot allergische aanvallen en ziekte bij werknemers. Houd de werkplek ook schoon.

7. Plaats beveilingscamera’s

Het is belangrijk dat je ook beveiligingscamera’s plaatst op het kantoor. Plaats bij alle in- en uitgangspunten camera’s, zodat je altijd op de camerabeelden kunt terugvallen. Het is ook goed voor de bescherming van jouw eigendommen en van die van de medewerkers.

Tot slot

Uiteindelijk is iedereen op kantoor verantwoordelijk voor de veiligheid op kantoor. Het is de taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat de werkplek veilig is en dat werknemers het veiligheidsbeleid en de procedures begrijpen.