white corner desk

Het succes van een onderneming hangt meer af van de het meubilair dan je zou denken. Meubels zijn meubel, dus het maakt toch niet uit welke bureaustoel we kopen? Fout, hieronder zijn er een paar reden opgenomen die aangeven waarom die duurdere bureau kopen een goed idee kan zijn.

Lange termijn

Wanneer je voor kwaliteitsvolle kantoormeubels kiest, zullen deze meestal langer meegaan dan goedkope types. Dit bespaart geld op langere termijn want je zal je meubilair lang niet zo snel moeten vervangen. Een bureaustoel die niet begint te kraken na een paar maanden mag dan wat meer kosten, je zal er ook een stuk langer geniet van hebben. En dit geldt voor het gehele meubilair. Hierbij komt dat het uitstellen van een nieuwe investering door kwaliteit te kopen ook beter is voor het milieu.

Gemotiveerde medewerkers

De motivatie van de werknemers is van cruciaal belang voor het succes van een onderneming. Dit is niets nieuw voor een werkgever. Voelen medewerkers zich beter en komen ze graag werken? Dan zullen ze ook gemotiveerder zijn, minder ziek zijn en zich meer betrokken voelen. Ze beseffen op die manier dat de werkgever het hun welzijn belangrijk vindt en dat er naar hun comfort wordt omgekeken. Een bureau kopen die in hoogte verstelbaar is of ergonomische bureaustoelen zullen ook bijvoorbeeld minder rugklachten veroorzaken. Het is niet de bedoeling dat werknemers bezig zijn met het ongemak van het meubilair maar wel met hun werk.

Professionaliteit

Een kantoor dat mooi oogt en waar je ziet dat er over het meubilair en de inrichting is nagedacht, straalt ook professionaliteit uit. Zeker wanneer er regelmatig klanten over de vloer komen in je kantoor is het belangrijk dat het ook een bepaalde kwaliteit en professionaliteit uitstraalt. Wanneer een klant zich comfortabel voelt is dit enkel positief voor de het bedrijf. Het laat ook meteen zien dat je op lange termijn denkt. Daarbij kan je proberen de beste en meest kwalitatieve producten/service te verkopen aan de klant. Maar wanneer deze ontvangen wordt op een smaakloos kantoor met goedkoop meubilair is het voor hen ook moeilijker te geloven in de kwaliteit van wat je aanbiedt.

Flexibiliteit

Moderne bedrijven hebben tegenwoordig veel flexibiliteit nodig. Stoelen die makkelijk te verplaatsen zijn of een bureau kopen die aan een andere kan worden gezet, … Dit zijn manieren om de kantoorruimte optimaal te benutten. Investeren in kwalitatief meubilair zal je op lange termijn enkel plezier bezorgen. Dit door minder investeringen, meer comfort voor en productiviteit van medewerkers en meer professionaliteit.