Schermafbeelding 2014-04-30 om 19.42.26
Er zijn verschillende kantoorartikelen die worden beschouwd als een basisbenodigdheden die elk kantoor moet hebben. Of dit nu een kantoor aan huis is, of een hoofd kantoor. Een van deze benodigdheden zijn de pennen die een persoon gebruikt tijdens zijn werk. Veel mensen dat een pen maar een pen is. Er zijn echter ook mensen die bepaalde pennen als favoriet hebben. Deze voorkeur wordt meestal beoordeeld door de manier waarop de pen schrijft. Een grote reden die zorgt voor een fijn schrijfgemak is de punt die pen bevat.

Er zijn drie soorten punten waarin pennen vaak onderscheiden worden:
1. Fijne punt
2. Medium punt
3. Dikke punt

Een pen met een fijne punt gaat zeer nauwkeurig te werk en is handig wanneer je met veel precisie wilt schrijven. De punt is hierdoor heel erg klein. Dit brengt voordelen met zich mee: er is minder kant op uitloop van de inkt en je kan er extreem klein mee schrijven.

Houd er echter rekening mee dat niet iedereen een fijne punt als fijn ervaren. Veel mensen hebben het idee dat ze nauwelijks iets schrijven wanneer ze zo fijn schrijven en hebben daardoor een voorkeur voor een medium punt. De pen met een medium punt biedt een goede consistentie voor het schrijven en geeft men een kans om zo groot of klein mogelijk, als dat ze willen, te schrijven. Het enige nadeel aan een medium punt is dat mensen het als onprettig kunnen ervaren wanneer de inkt lichtelijk uitloopt.

Tenslotte zijn er pennen met een dikke punt die ook de voorkeur hebben voor sommige mensen. De dikke punt zorgt er voor dat er een zeer solide lijn van inkt wordt afgegeven door de pen. Pennen met een dikke pen staan er om bekend dat ze veel uitlopen.

Dus welke pen moet u kiezen? Dat is afhankelijk van uw voorkeur. Schrijft u liever met veel precisie, dan neemt u een pen met een kleine punt. Houdt u van dikke lijnen, neem dan een pen met een dikke punt . En als u moeilijk kunt kiezen, ga dan voor de pen met een medium punt.