Kantoorartikelen Blog

Alles over kantoorartikelen!

Hoe gezond is uw werkplek?

Wanneer er een nieuw bedrijf opgestart wordt en een kantoorplek ingericht wordt, wordt er niet altijd gedacht aan de gezondheid van het team wat er moet werken. Een gezonde omgeving kan bijdragen aan de productiviteit in goede, maar ook stressvolle tijden. Hier vindt u enkele tips die kunnen helpen bij het inrichten van een gezonde werkplek

Planten

De werking van planten in een kantoor wordt vaak onderschat. Uit onderzoek blijkt dat planten die binnen staan er voor zorgen dat stress bij mensen afneemt. Er zijn genoeg verschillende soorten planten waarvoor groene vinger niet perse vereist zijn. Dus; op naar een tuinier en aanschaffen die plantjes!

Gezonde snacks

Nu hoeft niet iedereen gelijk (letterlijk en figuurlijk) vol te zijn van superfoods, maar snacks die voor 90% uit suikers bestaan hebben niet altijd een positief effect. Bied je werknemers/collega’s lekkere tussendoortjes aan die ook nog eens gezond zijn. Een lekkere shake van fruit, rauwe groenten met een dipsaus of maak zelf een gezonde kwartaart om de dag door te komen. Geen inspiratie voor shakes en taart? Even googlen, het internet staat vol met inspiratie!

Natuurlijk licht

Een belangrijk onderdeel van een gezonde werkomgeving is het toelaten van natuurlijk licht. Het houdt je producties en processen in je lichaam actief. Zijn er weinig ramen? Overweeg dan om enkele keren per dag een kort rondje te lopen in de zon. Altijd handig voor een kleine brainstormsessie en voor het verkrijgen van wat extra vitamine D.

Sta tafels als werkplek

Onderzoek heeft aangetoond dat het lang zitten aan een tafel negatieve effecten kan vertonen voor de gezondheid op korte en lange termijn. Opstaan van de vaste werkplek kan meer energie geven en daarnaast ook rugklachten verminderen. Een betaalbare staplek is bij de IKEA gewoon verkrijgbaar. Aanschaffen dus!

« »

© 2022 Kantoorartikelen Blog. Thema door Anders Norén.

 • Artikelen
 • Contact
 • Kantoorlinks
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013