Wil je niet meer harder werken, maar slimmer om op deze manier binnen een korte tijd productiever te werken? Plan met deze tips je tijd beter in:

– werk achterstevoren. Begin met de kleine taken en werk zo het lijstje af in een logische volgorde. Het launchen van een nieuwe website hoort dus zeker niet boven aan je lijsje te staan. Breek al je werk in kleine stukjes zorg ervoor dat specifieke taken steeds beter in een kleiner tijdsbestek gedaan kunnen worden.
– Stop met multitasken. Het snel overschakelen van taak naar taak werkt niet. In feite, het continue veranderen van taak maakt je juist onproductief en zorgt ervoor dat je je focus verliest. Wanneer je multitask daalt je dagelijkse productiviteit met ongeveer 10%. Bij mannen ligt dit hoger dan bij vrouwen.
– Zorg ervoor dat je niet snel afgeleid kan worden. Doe de dur op slot, laat een bordje op de deur achter, zet de telefoon uit en zet de meldingen van whatsapp en email op stil. Als je het moeilijk vindt om je zelf onder bedwang te houden kan het zin hebben om je email op offline modus te zetten. Ook het uitschakelen van het internet op de computer kan zit hebben en maakt je er bewuster van hoe verslaafd je aan deze meldingen en afleidingen bent.
– Plan het beantwoorden van de email in. Kies maximaal twee of drie momenten van de dag waarbij je gebruik maakt van je email. Het continue checken van de email kan namelijk enorm afleiden en ook veel tijd in beslag nemen, zonde!
– Gebruik de telefoon. Gebruik je email niet voor lange gesprekken, praten werkt dan veel sneller. Stel een limit van 2 mailtjes per onderwerp in. Meer te bespreken? Gebruik de telefoon!