Bij de meeste bedrijven wordt gestimuleerd om zo min mogelijk papier te gebruiken, zodat er niet onnodig verspild wordt en dus bomen gekapt moeten worden. Toch zijn er ook nog erg veel mensen fan van printjes en documenten op papier. Dat heeft zo zijn redenen, omdat onderzoek al heeft aangetoond dat je sneller en beter leest van papier dan van een computerscherm. Om toch papier te besparen, zijn er verschillende methoden die je op kantoor kan gebruiken.

Correctbook – Nooit meer papier besparen

Een interessante Nederlandse innovatie is Correctbook. Een Correctbook is een notitieboek dat bestaat uit papier van whiteboardmateriaal. Dat lijkt wellicht als dik materiaal, maar de schriftjes bestaan uit maar liefst 50 dubbelzijdige pagina’s en zijn alsnog compact. Omdat iedere pagina gemaakt is van whiteboardmateriaal, zijn de pagina’s simpel uitwisbaar met een doekje. Tegelijkertijd geeft de inkt niet af aan andere pagina’s en kun je dus zonder probleem het schriftje volschrijven. Meer weten over Correctbook? Check dan de homepage van de startup.

Een E-reader voor documenten

Een goede manier om documenten alsnog op een prettige manier te lezen is het gebruik van een E-reader. E-readers, zoals de Kindle, zijn weliswaar digitale schermen, maar zijn anders dan een gebruikelijke tablet of computer. Om die reden is het lezen van een E-reader bijna net zo prettig als ouderwets lezen van papier. Het voordeel is bovendien dat de batterij van een gemiddelde E-reader ontzettend lang meegaat en je erg veel documenten op de E-reader kunt plaatsen.

Niet alleen scheelt het een hoop ruimte in tassen om een E-reader te gebruiken in plaats van papier, je draagt ook nog eens bij aan een gezond milieu. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om een E-reader van het bedrijf te krijgen. Is dit nog niet mogelijk, dan is het een goed idee om het idee te peilen bij je werkgever. Veel bedrijven staan open voor ontwikkelingen als deze.