Heb je eenmaal de keuze gemaakt om voor een PVC visgraat vloer te gaan? In dat geval heb je een, in onze ogen, verstandige keuze gemaakt. Als we naar het totaalaanbod van vloeren kijken, springt een visgraat PVC vloer wat betreft de prijs-kwaliteitsverhouding boven de rest uit. Je doet dus eigenlijk altijd een goede aankoop als je voor een PVC visgraat vloer kiest.

Maar, zijn er dan nog bepaalde aspecten waar je op moet letten bij een PVC visgraat vloer? Ja, die zijn er toch wel. In dit artikel bereiden we jou graag voor op enkele aandachtspunten die bij een dergelijke vloer om de hoek komen kijken. Voordat we naar deze aandachtspunten kijken, willen we graag eerst nog even de voordelen van een PVC visgraat vloer op een rijtje zetten:

  • Een visgraat PVC vloer is onderhoudsarm
  • Een visgraat PVC vloer is relatief goedkoop
  • Bij een visgraat PVC vloer heb je meer dan voldoende keuze wat betreft het design en kleurgebruik
  • Een visgraat PVC vloer heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding
  • Een visgraat PVC vloer werkt geluiddempend

Het mag duidelijk zijn dat er meerdere redenen zijn waarom je voor een visgraat PVC vloer zou kiezen. Maar, waar moet je nou echt goed op letten?

De vloer zelf leggen of laten leggen

Als je de vloer eenmaal gekocht hebt, moet deze ook nog in je huis gelegd worden. Hierbij heb je twee keuzes: je kunt dit zelf doen of je laat het doen. Logischerwijs hebben beide varianten hun eigen voordelen. Als je het laat doen, weet je zeker dat dit 100% perfect gebeurt. Als je het zelf doet, bespaar je weer een (hoop) geld. Als je een PVC visgraat vloer besteld, bijvoorbeeld bij Vloeren & raamdecor, kan je er altijd voor kiezen om de vloer te laten leggen. Denk hier dus goed over na voordat je de vloer gaat bestellen.

De schoonmaakbeurt

Zoals je hebt kunnen lezen, is één van de voordelen dat een visgraat PVC vloer onderhoudsarm is. Je hoeft bijvoorbeeld de vloer niet te lakken, zoals dat bij een houten vloer wel het geval is. Voor de uitstraling van een visgraat PVC vloer is het echter wel aan te raden dat je de vloer af en toe goed schoonmaakt. Dit hoeft niet al te lang te duren. Maar, het is wel belangrijk dat je dit consequent doet. Op die manier kan je de uitstraling van de vloer netjes houden en ook de levensduur verbeteren.

De uitstraling van de vloer

Geen één visgraat PVC vloer is hetzelfde als een andere vloer. Dat wil zeggen: bij elke visgraat PVC vloer is het design of het kleurgebruik wel anders. Let hier dan ook goed op bij het uitkiezen van de gewenste vloer. Let goed op de kleuren, let goed op het patroon en let goed op het totaalplaatje. Als je hier de focus op legt, krijg je nadien geen spijt van je keuze. Een visgraat PVC vloer heeft sowieso altijd het visgraat patroon, maar qua kleurgebruik en design kan er toch een hoop verschil zitten.