Men zit nu minder op kantoor, door de nieuwe coronacrisis. Dat betekent niet dat er geen kantoorartikelen gekocht kunnen worden. Voor een goed gevoel op de werkvloer van werkgevers tot werknemers en andersom, is het belangrijk om een goede sfeer te hebben tussen de collega’s. Voor een goede werksfeer op kantoor is het belangrijk dat er goede kantoorartikelen te vinden zijn op de werkvloer, zoals mooie groene planten of een goede ontspanningshoek waar tijdens drukke dagen even goed ontspannen kan worden door de werknemers. Als werknemers het lange tijd te druk hebben op kantoor, kan er na loop van tijd verzuim ontstaan bij deze werknemers. Door middel van een burn-out, of andere overspanningsklachten. Als een bedrijf moeite heeft het zo makkelijk mogelijk maken voor werknemers, kunnen zij hulp vragen aan HCS. Zij kunnen begeleiden bij arbeidsongeschiktheid en verzuim, en hoe dit eerder voorkomen kan worden. Daarnaast kan HCS helpen met meer werkgerelateerde vragen en hebben hier al jaren ervaring in.

Oplossingen tijdens coronacrisis

Daarnaast door de coronacrisis, zijn meer mensen bang om hun baan te verliezen en krijgt men hier meer stress door. Om te voorkomen dat veel mensen hun baan verliezen, hebben de overheid en UWV samen een nieuwe regeling opgesteld, de NOW regeling. Deze regeling geldt voor bedrijven die minstens 20% omzetverlies gaan lijden door de crisis. Denk hieraan aan bedrijven in bijvoorbeeld de evenementenbranche of reisbranche. Dit zijn bedrijven die veel geld verliezen nu. Als je een bedrijf hebt wat sinds maart 20% omzetverlies aan het leiden is door de corona crisis, kan deze regeling worden aangevraagd. Vraag je je af of de NOW regeling voor jouw bedrijf geldt, en hoeveel geld je van de overheid ongeveer zou kunnen krijgen? Doe dan bij HCS de NOW berekening en kijk hoeveel geld je kan terugkrijgen van de overheid. Deze teruggave kan per drie maanden worden aangevraagd en als in de toekomst nog steeds meer verlies leidt, kan het opnieuw worden aangevraagd. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je werknemers en kan je bedrijf na de coronacrisis weer doorgaan waar het is gebleven. Op deze manier kan je nu alvast investeren in goede kantoorartikelen voor in je kantoorpand, zodat als iedereen weer terug naar kantoor kan, ze niet meer tegen lelijke kale muren aan te hoeven kijken.