Laptop, WordPress, WordPress Design, Smartphone

Het hebben van een eigen onderneming is hartstikke spannend en leuk tegelijkertijd. Het is ten alle tijden belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken en de huidige klanten te behouden. Er zijn een aantal manieren waarop je dit als ondernemer kunt realiseren. In het onderstaande artikel geef ik je allerlei handvaten waaraan je je zou kunnen vasthouden om rendabel te blijven als organisatie.

Zorg voor een goede website

Tegenwoordig is online niet meer weg te denken. Het is daarom heel belangrijk dat je als organisatie goed online vindbaar bent. Het beste kun je dit realiseren door het goed inrichten van een website. Hiervoor moet je een domeinnaam als het ware kopen. Het is niet mogelijk om een domeinnaam anoniem aan te vragen. Wanneer je een beschikbare en goede domeinnaam in bezit hebt, is het tijd voor de volgende stap. Namelijk het goed inrichten van je website!

Zo richt je je website het beste in

Het is ten alle tijden van groot belang dat je een logische en duidelijke indeling hebt van je website. Want als een bezoeker niet wordt aangesproken door je website, dan ben je deze vrijwel direct kwijt aan een concurrent. Hier volgen drie tips om je website zo goed mogelijk in te delen:

  1. Maak elke webpagina hetzelfde

Je moet ten alle tijden in gedachte houden dat bezoekers op elke pagina van je website kunnen binnenkomen. Dit betekend dus dat niet iedereen binnenkomt via de homepagina en daarom moet je consistent dezelfde opmaak aanhouden op elke webpagina, zodat je verwarring voorkomt!

2. Gebruik een veel voorkomende indeling

Wanneer je veel websites bezoekt, zul je zien dat veel websites dezelfde soort indeling hebben. Het is daarom verstandig om je website naar deze indeling ook in te delen. Dit zorgt er namelijk voor dat bezoekers vertrouwen krijgen in je website en niet direct overgaan naar de concurrentie.

3. Houd je aan de basisregels van het vormgeven

Als je je niet houdt aan de basisregels van het vormgeven komt je website meestal rommelig uit de verf. Houd je daarom aan de volgende basisregels: alles moet horizontaal en verticaal op een lijn liggen, witruimtes moeten overal op de pagina even breed zijn, er moet een kleurencombinatie gekozen worden die bij elkaar past en laat de tekst zwart en de achtergrond wit.

Hopelijk helpen deze tips je op weg bij het indelen van je website voor je eigen onderneming, want tegenwoordig is online niet meer weg te denken!