Uw nieuwe kantoortapijt is een aanzienlijke investering en om het er zo lang mogelijk als nieuw uit te laten zien, is een goed onderhoud erg van belang.

Maar hoe vaak moet u de tapijten op uw kantoor goed en effectief schoon maken en wat is de beste manier om het schoon te maken? Vandaag deel ik 5 tips om tapijten te reinigen. Als deze tips worden gevolgd zal uw kantoortapijt er zo goed als nieuw uit blijven zien.

1) Maak een duidelijk onderhoudsplan

Het is net zo belangrijk om een ​​geordend schoonmaak- en onderhoudsplan te hebben als het is om de juiste reinigingsmethode te kiezen. Reinigingseisen voor tapijt zijn uniek voor uw kantoor en zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Wollen vloerkleden hebben bijvoorbeeld veel meer onderhoud nodig dan een doorgaans vloerkleed.

Om uw onderhoudsschema te plannen, moet u eerst uw kantoorruimte in kaart brengen en de verschillende niveaus van gebruik over verschillende delen van de ruimte aangeven. U kunt dit vervolgens categoriseren met een stoplichtsysteem. Dit werkt als volgt: geef met een kleur aan welke plekken vaak en welke minder vaak worden gebruikt. Op deze manier krijgt u een duidelijk overzicht en zo weet u snel welke gedeeltes meer onderhoud nodig hebben.

2) Stofzuigen

Het regelmatig stofzuigen van uw tapijt is de belangrijkste factor bij het verlengen van de levensduur van uw tapijt en het verbeteren van het behoud van het uiterlijk.

De stukken tapijt waar veel opgelopen wordt moeten echt dagelijks gestofzuigd worden. Andere gebieden die minder intensief worden gebruikt kunnen wat minder vaak gestofzuigd worden. Denk aan twee tot vier keer per week en gebieden waar bijna nooit iemand komt kan zelfs een keer per week. Op deze manier onderhoudt u uw tapijt goed en kan u ook besparen op schoonmaakkosten waar dat mogelijk is.

Dit is echter een richtlijn; als uw kantoor te maken heeft met meer dan gemiddeld voetverkeer in de hele ruimte, moet u mogelijk vaker stofzuigen. Dit kan oplopen tot een paar keer per dag. Als het weer slecht is en er veel vuil en water op de schoenen van mensen wordt binnengebracht, moet u misschien in de winter vaker schoonmaken in vergelijking met de zomer. Moddervlekken kunnen agressief zijn, dus het zal snel schoon gemaakt moeten worden.

3) Grondig schoon

Regelmatig stofzuigen is in staat om 80% vuil en vuil van uw tapijt te verwijderen, maar zelfs met de beste stofzuiger die beschikbaar is, lukt het u nog steeds niet 100% te verwijderen. Daarom zal u ook moeten investeren in een professionele grondige schoonmaak om de zoveel tijd.