Eén van de grootste investeringen die uw bedrijf waarschijnlijk gaat doen, een kantoorruimte kopen. Dit is een enorme stap, maar één die aanzienlijke voordelen met zich mee kan brengen. Als u over het kapitaal beschikt en redelijk zeker bent van het aanhoudende succes van uw bedrijf, kan het kopen van een bedrijfspand u meer zekerheid bieden dan een huurcontract. Bovendien biedt de aankoop een lucratief rendement op uw investering, ongeëvenaarde flexibiliteit en meer. 

Voordelen kantoorruimte kopen

Voordat u de sprong waagt, is het belangrijk om te erkennen dat hoewel kopen aanzienlijke voordelen kan hebben, het niet voor iedereen geschikt is. Het is van belang dat u een stabiele, gevestigde, groeiende onderneming hebt.
Over het algemeen zijn de lange termijnkosten lager. Hoewel de eerste aanbetaling een aanzienlijke uitgave vertegenwoordigt, zullen de hypotheeklasten doorgaans veel lager zijn dan huurprijzen, en u zou na de eerste vijf jaar van eigendom aanzienlijke besparingen kunnen verwachten.
Ook kunt u een goed rendement op uw investering krijgen, als de waarde van uw pand stijgt tijdens uw bezetting, kunt u besluiten om te verkopen op elk gewenst moment en een nette winst op zak te hebben. Houd er rekening mee dat dit sterk afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder de aard van uw eigendom, de locatie en uiteraard kunnen prijzen zowel dalen als stijgen.  

Hoe kies je een kantoorruimte uit?

Begin met het bepalen van een reeks criteria voor het bedrijfspand dat u wilt. Werk uit wat u nodig heeft in uw bedrijfspand en wat het belangrijkst voor u is - waardeert u de locatie het hoogst, of is de ruimte belangrijker voor u?
Stuur uw criteria ook door naar een commercieel-vastgoedmakelaar. Zij moeten u een aantal bedrijfspanden kunnen aanbieden waarvan zij denken dat ze bij u passen. En probeer een shortlist met eigenschappen te maken. Bedenk een soort van objectief markeringssysteem op basis van uw criteria. Breng indien mogelijk iemand anders mee naar de bezoeken, zodat u notities kunt maken en vergelijken en zo tot een meer objectieve beslissing kunt komen.