Werk je achter je laptop en kun je zelf bepalen waar en wanneer je dat doet? Dat betekent dat je er ook voor kan kiezen om lekker in de zon op je balkon of een terras te gaan zitten. Zo word je ook nog eens lekker bruin en krijg je frisse lucht binnen. Er is alleen één probleem, zodra de zon volop schijnt kun je niks meer zien op je beeldscherm. Hieronder staan handige tips om dit te verhelpen.

Je kunt natuurlijk de helderheid en het contrast van je scherm zo hoog mogelijk instellen en zelf een zonnebril opzetten. Het is ook een mogelijkheid om zelf een zonwerend scherm te bouwen om je laptop heen. Optimaal is een witte buitenkant en een zwarte binnenkant.

Er zijn ook verschillende professionele accessoires te koop als je geen zin hebt om te knutselen. Zo zijn er lichte schermen van kunststof die je aan je scherm kan bevestigen. Dit verhoogt tevens je privacy en beschermt tegen vogelpoep. Een andere optie is het aanschaffen van een beeldschermfilter dat lichtreflectie tegengaat.

Het is belangrijk om de temperatuur van de onderkant van je laptop in de gaten te houden, aangezien hij kan oververhitten in de zon. Verplaats zo nodig naar de schaduw als hij te warm wordt. Een koeler wil ook helpen om je laptop langer in leven te houden.